5 Afaceri Profitabile Online

5 Afaceri Profitabile Online

Afaceri Online

Mai jos ai cinci idei de afaceri profitabile online. Retine urmatorul aspect: in general profitabilitatea unei afaceri, indiferent ca este online sau offline sau si online si offline, depinde de urmatorii factori:

  • ambitie si dedicatie
  • perseverenta
  • nisa de piata
  • finantare – optional

Dependenta fata de fondurile de finantare a unei afaceri exista si ea. Dar aceasta poate fi depasita si rezolvata, daca primii trei factorii de mai sus exista. Mai retine urmatorul aspect, o afacere online nu are costurile unei afaceri cu rafinarea petrolului de exemplu.

1. Un Blog De Turism

In newsletter-ul la care obtii acces,  dupa ce descarci ghidul cum sa faci bani pe net, primesti un e-mail despre cum evaluez o piata online – si anume nisa de piata agroturism. Cei care sunt abonati deja acolo, cunosc acum valoarea acestei piete si posibilitatile de castig pasiv si activ care exista.

Ideea “blog de turism” este o idee de afacere online profitabila, simpla. Poti face un blog de turism care sa acopere toata Romania. Cand te duci in vacante, iti iei camera foto cu tine, faci poze, vorbesti cu prorprietarii si-ti scrii peripetiile. Sfatul meu este sa tintesti o nisa de piata mai restransa. Ai bunici la tara? Perfect! Atunci dedica un blog turismului din zona respectiva.

Dupa ce-ti faci cunoscut blogul, vei putea cere bani pe recenzii si vei putea include ofertele vilelor si pensiunilor din zona. O data ce ai ajuns la acest punct, tine minte sa ceri un abonament anual pentru serviciile prestate de tine.

2. Un Site/Blog De Educatie

Exact acest lucru il face AcademiaDeMarketing.ro – te ajuta si te invata sa faci bani online prin tehnici de marketing online. Pentru ca doar marketing-ul este responsabil de vanzari, deci de producerea de bani. Realizand un blog de educatie in care-i inveti pe ceilalti din experienta ta, vei putea vinde mai incolo carti si cursuri dedicate domeniului respectiv.

De exemplu, poti face un blog despre “inot” sau despre “caini” si sa vinzi cursuri/servicii despre “cum sa inoti”, “cum sa-ti dresez cainele” si asa mai departe.

3. Un Blog Cu Reclame Adsense, Intr-o Nisa De Piata Bine Platita

Aceasta este o metoda excelenta care intr-adevar poate sa intre in categoria afaceri online profitabile! Totul este sa stii cum s-o faci. Pe scurt: trebuie sa cauti o nisa de piata in care exista multi competitori in sistemul adwords. Pe urma construiesti un blog unde scrii articole despre acea piata. Dupa ce-ti promovezi blogul si ai pus adsense pe el, incepi sa castigi bani. Te voi invata secretele acestui sistem pe care l-am dus la perfectie dupa 7 ani de incercari.

Exemplu de “competitori multi”: cauti afaceri online pe Google si observa concurenta (primele trei rezultate sunt reclame platite adwords ca si cele din dreapta de tot). Alt exemplu, este cuvantul cheie “aer conditionat” si vei vedea ca iar exista multe reclame platite. Aceasta este o afacere sezoniera, dar merita!

4. Un Blog Afiliat Despre Produse Cosmetice

In Romania, marketingul online afiliat este la inceput de drum. Cu criza actuala ii va mai lua ceva timp sa se dezvolte. Eu in schimb te invat altceva. Te invat sa faci bani online din marketingul afiliat, din asocierea cu producatori din offline. Uite de exemplu, Avon Cosmetcis, sau Oriflame si multe alte afaceri de tip Multi Level Marketign, ofera comisioane pentru vanzari, de 30-40%. Acest comision poate genera un profit frumos.

Poti construi un blog, in care scrii despre produsele respective, le testezi, le pozezi, vorbesti despre ele si la sfarsit oferi posibilitatea vizitatorilor sa comande prin tine. Poti incerca acest tip de afacere cu orice alt tip de produs! Este o afacere online profitabila!

5. Un Blog Cu Recenzii Platite

Multi bloggeri cauta “cum sa fac bani din blog”. Ai niste exemple mai sus, dar iata alt exemplu. Scrie-le firmelor ca le poti face un review la produs, sau la serviciile respective pe blogul tau. Stabileste un pret pe articol (sa zicem 10 euro), realizeaza un document in care sa prezinti ce trafic ai, ce Page Rank ai si alte detalii care sa-i convinga sa-ti dea 10 euro pentru articol. Cu doar un articol pe zi scris, poti face 300 euro / luna.

Bineinteles, daca ai un blog vizitat si cu trafic poti cere un pret mai mare. Totul depinde de tine. Fii proactiv si contacteaza firmele care ar putea fi interesate de blogul tau si de ce ai tu de zis.

Fa-ti un sondaj pe blog, sa aflii ce varsta au vizitatorii tai si ce ocupatii au. Include aceste informatii in oferta ta!

BONUS, Afaceri Online Profitabile: Unelte Online !

Ideea de afacere profitabila numarul sase este un bonus! Este o metoda excelenta de a face bani online. Vei avea nevoie de finantare sau cunostiinte de programare. Pe scurt iata ce trebuie sa faci. Gaseste o problema, o idee care ar ajuta nisa ta de piata daca ar fi implementata online.

De exemplu, exista unelte online care te ajuta sa-ti calculezi numarul de calorii si nutrienti pe care-i mananci zi de zi. Te ajuta sa-ti monitorizezi greutatea si sa te mentii pe drumul pe care ai decis sa mergi. In baza unui abonament, ai acces la toate aceste facilitati.

Un exemplu banal, vrei mai mult spatiu pentru e-mail? Atunci trebuie sa platesti un abonament. Vrei un sa ai un backup online la calculatorul tau? Cu 5$ / luna il poti avea, uite aici un exemplu.

Ce crezi ca ti se potriveste tie? Lasa un comentariu si spune-mi ce alte idei mai ai pentru afaceri online profitabile!

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.