Black Hat SEO vs White Hat SEO

Black Hat SEO vs White Hat SEO

black hat seoSEO Black Hat este definita drept tehnica folosita pentru a atinge o poztionare buna in motoarele de cautare folosind metode ne ortodoxe.

In mare parte technicile de black hat seo incalca regulile motoarelor de cautare, precum
Spam-uri (e la moda mai ales in blog-uri si forum-uri),
Redirectionari
Keyword Stuffing – practica folosirii excesive a cuvintelor cheie ptr a creste frecventa folosirii in pagina. Insa acum majoritatea motoarelor de cautare au abilitatea de a determina daca frecventa ridicata, normala sau scazuta.
– Link-uri ascunse sau invizibile- cand un webmaster realizeaza site-uri multiple pe acelasi continut sau similar si la “leaga” pe toate prin link-uri invizibile. Site-urile multiple pot avea/sau nu continut similar.
Continut(text ascuns) – gen, cuvinte scrise cu alb pe background alb.
Meta tag Stuffing: repetarea cuvintelor in Meta tags mai mult decat normal sau folosirea lor irelevanta intre meta tags si conntinut.
Link Spamming: tehnica cea mai urata de Blackhat SEO si asta pentru ca se creeaza site-uri (pagini web) pe diferite domenii care trimit catre un singur site.
– Cloaking: aceasta tehnica implica aratarea vizitatorilor si motoarelor de cautare diferite versiuni ale unei singure pagini.
Continut furat – partial sau total.

Astea sunt technici destul de cunoscute si de “white hat” care sustin ca folosesc technici seo etice, pentru ca nu poti face ceva fara sa stii care e reversul medaliei, sau probabil se poate inconstient, dar vorbim la nivel profesionist aici.

Ca sa ajungi sa folosesti metode black hat seo trebuie sa fi un bun cunoscator ale metodelor white hat seo si mai ales daca nu vrei sa fi depistat ca folosind metode black hat.

Se vorbeste chiar si de grey hat seo si acestia sunt seo-istii situati exact la mijloc, folosind atat metode white hat cat si black hat.

Sincer, nu recomand nimanui sa foloseasca metode neconventionale si imorale de seo din 3 motive:
ban – fie te depisteaza motoarele de cautare, fie te raporteaza userii si vei avea site-ul ban-at/cont suspendat
timp – ca sa ajungi sa folosesti metode black hat trebuie sa investesti timp, plus ca nu stii daca vei atinge locul dorit
useri – daca faci un site doar pentru tine, atunci nu-l mai face, banii se pot castiga si din altceva

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.