Ce poate SEO sa faca pentru site-ul tau

Ce poate SEO sa faca pentru site-ul tau

In discutiile despre SEO aud de multe ori “Eu nu mai inteleg, am crescut de la PR 0 la PR 4 fara sa fac nimic” sau “Am investi xxx$ in SEO si nu am decat 100 de vizitatori pe zi, iar inainte aveam 80“.

Diferenta intre cele doua site-uri, cel care nu se gandeste la SEO si are ranking bun in Google si cel care plateste pentru SEO si tot nu e vazut bine, sta in priceperea celui care face SEO, dar si capacitatea lui de a aduce solutii pentru cresterea autoritatii, relevantei si popularitatii site-ului, lucru care e de multe ori neglijat.

Incercam si in postul anterior, SEO related, sa pun accentul pe dezvoltarea unui site prin crearea de continut superior si design de calitate, fara SEO artificial pentru site-uri care nu vor primi votul utilizatorilor.

Numesc “SEO artificial” acele obiective de genul “prima pagina in Google pentru cuvintele x, y si z pana la sfarsitul lunii”. Acesta nu este obiectivul, ci finalitatea. Obiectivul este crearea unui site care sa isi faca loc singur in rezultatele motoarelor de cautare.

Un site are nevoie de continut ca sa ajunga pe prima pagina in Google. E o regula simpla care pune accentul pe titlul paginii indexate. In cazul nostru, un articol anterior despre rezervari hoteliere a ajuns de la prima indexare pe prima pagina Google, din 607.000 alte pagini concurente, fara nici un fel de trucuri de SEO. Unui site ii trebuie continut, si din cate stiu eu nimeni din cei care ofera servicii SEO nu va sta sa scrie “din experienta” pagini pentru site-urile clientilor.

Efectele nu trebuie neaparat sa apara imediat, stabilitatea rezultatelor este una din calitatile cele mai importante ale unui motor de cautare atat de folosit. Daca rezultatele s-ar schimba de la o luna la alta foarte multe afaceri care isi gasesc clientii pe internet ar iesi din peisaj.

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.