Continutul duplicat, o problema?

Continutul duplicat, o problema?

Continut Duplicat

De cand ma ocup de SEO am tot auzit in stanga si dreapta: fereste-te de continutul duplicat, pentru ca-ti va aduce probleme (penalizari, scaderi din SERPS).

Fa tot posibilul sa nu ai continut duplicat (chiar daca e munca ta) pe paginile tale. Chiar Ionut ne ofera o solutie si anume sa oprim robotii sa ne indexe si sa crawleze paginile noastre.

In primul rand, tag-ul nofollow nu este respectat de nici un motor de cautare – am avut n siteuri indexate la 3 zile de la lansare desi aveau doar linkuri cu nofollow – mai multe despre “ipocrizia google aici”.

In al doilea rand de ce le este frica webmasterilor de duplicate content? Pentru ca atunci cand nu au destula autoritate paginile create se trezesc in supplemental results. Ce se intampla cand se ajunge in supplemental results? Nu vei mai aparea in index-ul principal ci in cel de supplemental, care apare (teoretic) mai la “fund” si doar atunci cand vei da click pe:If you like, you can repeat the search with the omitted results included.

Astfel, mintile de programator s-au gandit la tot felul de scheme cum sa scape de aceasta problema. EXACT… s-au gandit la cum sa scape de o problema. Spre exemplu, in loc sa lase in pace robotii si sa se gandeasca la cititori si la utilizatori, se gandesc ce structura sa dea siteului, ce fel de linkuri sa foloseasca si asa mai departe.

Solutia la duplicate content

Solutia nu este sa-ti sacrifci site-ul pentru Google si alte motoare de cautare. Solutia este sa te gandesti la utilzatorii tai. Solutia este sa ai un site care sa fie “trusted”. Un site devine trusted atunci cand are mai multi vizitatori, cand are mai multi abonati la feeduri, cand este rasfoit mai des de catre un viziator unic (page views). Toata aceasta activitate a utilizatorului pe site va aduce link-uri catre el (indicatoare ale calitatii acestuia si a autoritatii sale).

Am facut un experiment si am copiat pe un site vreo 500 de articole de la site-uri vechi – autoritare.
Ce s-a intamplat? Am intrat in supplemental index si nici un vizitator. Am aplicat sfaturile: titlu unic, descriere unica, excerpt-uri (adica nu era afisat tot articolul etc)… nimic. Intre timp mai obtinusem un link doua… am obtinut mai multe link-uri. Tot site-ul – absolut tot cu toate paginile duplicat de pe el si cu toate articolele duplicat – a iesit din supplemental results. Ca sa vezi minunatie

Mai multe de duplicate content aici(geek stuff).

2 Comments

 • Reply

  ivanReplied on 14/04/2011

  Sunt convins ca abuzez de timpul dv, dar trei probleme pe care ma straduiesc sa le rezolv de trei saptamani, ma determina sa va cer ajutorul:
  1. am o pagina /index.html cu mentiunea “all ready leasted”;
  2. am cinci pagini .php cu mentiunea “is duplicate”.
  Aceste doua probleme sunt trecute la “6 duplicate pages” de catre http://www.sitemapdoc.com in Sitemap Generator.
  3. nu reusesc sa redirectionez prin 301 non www-www sau invers. Sunt atentionat de http://www.woorank.com precum ca am site duplicat. Din Control Panel am reusit usor sa redirectionez toate cele 18 pagini .php catre pagini .html (am facut modificari majore in site). De ce totusi mai am 5 pagini .php care sunt mentionate la duplicat?. Problema “non www-www” nu reusesc sa o rezolv din CP (nu are o asemenea optiune sau nu stiu eu) si nici direct in .htacess, unde am incercat sa introduc coduri din diferite tutoriale. Va rog, cand aveti putin timp, dati-mi o solutie. Va multumesc!

 • Reply

  AndreiReplied on 14/04/2011

  Salut ivan te ajutam cu drag!
  Adauga ID-ul de Messenger ” seoromania ” sa te ajutam si la partea de Google Page Speed !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.