cu www sau fara www ?

cu www sau fara www ?

Aceasta este o intrebare pe care fiecare optimizator trebuie sa si-o puna: cu sau fara “www.”? Desi majoritatea nici nu stiu ca trebuie sa faca neaparat aceasta alegere, adresarea acestei probleme este foarte importanta: pentru Google http://4iso.ro si http://www.4iso.ro sunt vazute ca doua site-uri diferite (cum am discutat si in Subdomeniu sau folder).

Eu am ales pentru Optimizare si marketing varianta cu “www”, dar altii au ales varianta fara – este pur si simplu o chestie de gust si nu de optimizare!

Dar intai sa vedem de ce poate fi periculoasa existenta ambelor versiuni: in cazul in care ai un site interesant, vei obtine link-uri inspre el; din pacate unii webmasteri sunt un pic mai “lenesi”, si probabil vor baga varianta fara “www” cand tu preferi invers.

Desigur, sunt alti webmasteri care vor baga versiunea cu extensie cand tu nu o folosesti. Astfel importanta link-urilor va fi impartita intre cele 2 versiuni, astfel incat eforturile de optimizare pentru motoarele de cautare devenind mai dificile.

Acum sa vedem si codul de redirectionare:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^4seo.ro [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.4seo.ro/$1 [L,R=301]

Aceste linii vor fi copiate intr-un fisier .htaccess

Ca o ultima observatie: nu uita sa si testezi redirectionarea – daca nu merge pur si simplu sterge instructiunile si vezi ce ai copiat gresit!

2 Comments

 • Reply

  AndreiReplied on 08/07/2010

  Ma bucur ca tia fost de folos Costynel !

 • Reply

  CoStYn33LReplied on 08/07/2010

  Multumesc.
  Chiar imi este de folosiinta acest cod.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.