Cum indexez usor un Blog

Cum puteţi face ca site-ul dvs. sa fie indexat de Google in 24 de ore? Există disponibile o mulţime de informaţii contradictorii legate de optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare. Desi  este posibil să creati un site si să fie indexat aproape imediat, cei mai multi oameni fac acest lucru fără o strategie generală orientată către succes.

A avea un rang  înalt pe Google este strict legat de o gândire pe termen lung şi încercarea de a câştiga tot din prima zi de cele mai multe ori vă va face să realizaţi că aţi pierdut timp şi şansă fără a primi nimic în schimb. Cu toate acestea, este foarte posibil să puteţi fi indexat de Google in 24 de ore. După ce aţi creat un site, urmaţi aceste idei simple şi veţi vedea că site-ul dvs. apare în rezultatele de căutare într-o zi .

1. Înscrieţi blog-ul dvs. la Google

Evident, trebuie sa înscrieţi noul dvs. site la Google înainte de a putea fi indexat. Unele platforme gratuite de blogging (WordPress.com) vor înscrie gratuit site-ul dvs., în timp ce cu altele, mai ales cele facute in html sau in alte limbaje va trebui să faceţi acest lucru chiar dvs. Oricum, este o treabă usoară, de cateva  minute, care poate fi făcută chiar si in timp ce va ocupati de alceva.

Folosiţi instrumentele Google Pentru Webmasteri (Google Webmaster Tools) pentru a verifica site-ul dumneavoastră. Iată cum:
Pasul 1: Mergeţi la Google Webmaster Central. Logaţi-vă folosind contul Google sau creaţi un cont dacă nu aveţi unul deja.
Pasul 2: Adăugaţi site-ul dvs. dând clic pe butonul “Adaugă un site”. Tastaţi numele de domeniu pe care doriţi să îl adăugaţi şi faceţi clic pe “Continuare”.
Pasul 3: După ce aţi adăugat site-ul va trebui să dovediţi că sunteţi proprietarul acestui site. Asta se poate face in unul din cele două moduri, Meta Tag sau Upload a HTML file (încărcaţi un fişier HTML). Metoda Meta Tag este, de departe, cea mai uşoară, trebui doar sa puneti codul care vi-l da google la meta tag si sa dati verificare.
Pasul 4: Presupunand ca aţi mers pe metoda recomandată urmează verificarea Meta Tag. Această metodă vă solicită să adăugaţi o bucata de cod în fisierul dumneavoastră header.php. Copiaţi  codul Meta Tag afişat.
Pasul 5: În panoul de administrare WordPress mergeţi la “Aspect”  folosind meniul din partea stângă, apoi “Editor”.
Apoi, daţi clic pe  header.php pe partea dreapta pentru a deschide template-ul antetului. Găsiti tag-ul <head> şi sub el “lipiti” codul de verificare Meta Tag pe care vi l-a furnizat Google la pasul 4.
Pasul 6: Apoi derulaţi în jos şi daţi clic pe “Update Fisier” . Pentru ca acest buton sa fie vizibil, trebuie ca fisierul respectiv să aibă permisiunea 777 de a fi editat (in cpanel gasiti fisierul cu numele site-ului intrati acolo, selectati fisierele si dati pe permisiune)
Pasul 7: Mergeţi înapoi la site-ul Google Webmaster Tools şi faceţi clic pe “Verificare”  şi Google va confirma că sunteţi proprietarul site-ului.
Pasul 8: După verificare, Google va afişa o pagină de confirmare.

2. Trimiteţi Sitemap-ul blogului la Google

Dacă folosiţi WordPress, instalaţi plugin-ul Google XML Sitemap care creează un sitemap al site-ului dvs. pe care motoarele de căutare îl pot citi. Dacă nu folosiţi WordPress, atunci aflati cautati un site care va poate genera un site map, sau folositi-l chiar pe cel de la google, descarcati-l, completati-l si urcati-l la dumneavoastra pe server. Dupa ce aveti un sitemap trebuie să il adaugati la google. Acesta este modul în care puteti face acest luru:

Pasul 1: Fiind pe site-ul Google Webmaster Tools, faceţi clic pe numele domeniului pe care tocmai l-ati adăugat şi se va deschide un panou de administrare al site-ului dvs. În meniul din partea stângă, faceţi clic pe “Site Configuration” şi apoi “Sitemap”.
Pasul 2: Faceţi clic pe “Submit a Sitemap” şi introduceţi numele sitemap-ului sitemap.xml
Vor trece câteva minute sau chiar ore  până ce sitemap-ul va fi analizat complet. Apoi vă puteti intoarce aici (la Google Webmaster Tools) şi să verificati dacă nu există erori, să vedeti cât de multe URL-urile au fost indexate şi momentul în care Google a “vizitat” ultima oară site-ul. Verificând site-ul dvs. şi adăugând sitemap-ul ii spuneti lui Google că site-ul dvs. a pornit şi el va începe indexarea.

3. Postaţi pe forumuri

Puneţi link-ul blog-ului dvs. în semnătura de forum şi începeţi să postaţi-l pe cat de multe forumuri puteţi. Desigur, spam-ul nu este o idee bună pe termen lung, dar unele posturi relevante si inteligente sunt un mod minunat de a aduce puţin SEO şi legături către noul dvs. site. Dintr-un motiv sau altul, Google tinde să acorde prioritate site-urilor care generează link-uri deja, aşa că apucaţi-vă de treabă şi creaţi cât mai multe link-uri pentru site-ul dvs. Link-urile pe care le puneti pe forumuri sau pe site-uri cu anunturi vor fi indexate foarte repede deoarece google le verifica destul de des si le da o importanta mai mare, pentru ca acolo se posteaza content foarte des.

Va asteptam cu documentare noua daca este nevoie !

12 Comments

 • Reply

  roxanaReplied on 14/10/2010

  da, un link pe un forum face mai mult decat 1 coment pe un forum

 • Reply

  lordMiTnIcKReplied on 23/10/2010

  asta cu link pe forumuri miroase a SPAM si blackhat 🙂

 • Reply

  euReplied on 29/01/2011

  Ce alte metode utile mai sunt pentru cresterea traficului (la un blog pe platforma gratuita wordpress)?

  Cuvinte cheie am introdus atat in titlul blogului, cat si in titlurile paginilor (inclusiv in continuturile postarilor), articole noi (stil personal, nu copy-paste) scriu des, insa traficul e extrem de mic.
  Am inscris blogul si pe cateva directoare web(gratuite), dar tot fara nici un folos.

  Orice sfat sau idee mi-ar fi util/a.

 • Reply

  AndreiReplied on 29/01/2011

  Directoarele nu te mai ajuta prea mult foloseste si retelele de socializare pentru a te promova !!!

 • Reply

  AndreiReplied on 30/01/2011

  @eu
  nu ai pentru ce gasesti mereu sprijinul din partea noastra !!!

 • Reply

  euReplied on 30/01/2011

  @Andrei
  Iti multumesc pt sfat

 • Reply

  kkey76Replied on 31/10/2011

  Dar tagurile si posturile ce prioritate trebuie sa aiba?

 • Reply

  AndreiReplied on 31/10/2011

  Salut,
  Eu la Tag am 0.3 si la posturi 0.8
  Acuma depinde de fiecare site in parte dupa cum il aranjeaza si ce il intereseaza mai mult …

 • Reply

  lucianReplied on 07/04/2013

  la ce ajuta aceasta setare de prioritate pentru tar-uri sau post-uri?

  • Reply

   AndreiReplied on 07/06/2013

   Salut,
   Aceasta prioritate pentru tag-uri sau post-uri o setezi in functie de cat de importanta vrei sa fie pentru google.

   Pentru tag-uri este bine sa pui intre 2 si 4 iar la post sa pui 6 daca postezi articole de calitate si gandite seo.

 • Reply

  mihaiReplied on 18/11/2014

  Multumesc pentru sfat. Sper sa mearga.

  • Reply

   AndreiReplied on 24/11/2014

   Este testat de catre echipa mea si functioneaza foarte bine.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.