Cum verifici un site de virusi online?

Cum verifici un site de virusi online?

Virus Online

Dupa cum stim in ultima vreme ne luptam cu tot mai multe site-uri ce au probleme de securitate sau sunt infecftate de catre noi fara sa vrem cand ne conectam la FTP.
In multe cazuri dam peste exploituri numite web attacks, din cele mia multe cazuri, administratorii se infecteaza cu diferiti malware ce ajung sa infecteze dupa ce ne conectam prin ftp la site-ul ce urmaza sa il administram si infecteaza fisierele de tip Html, JavaScript, PHP.
Nu multe firme de Hosting web ofera servicii de verificarea fisierelor la upload prin serviciul de FTP, momentan o singura firma am sesizat ca ofera acest serviciu cand uploadam ceva prin ftp si este virusat il baga in carantina si ne creeaza un fisier cu numele firierulu.extensia_virus pentru a ne atrage atentia ca acel fisier este virusat, alfahost ofera acest serviciu si speram sa abordeze cat mai multe firme de hosting acest serviciu pentru siguranta clientilor.

Motivul pentru care ar trebui sa fim atenti este riscul de a infecta multi clienti care nu o sa ne mai acceseze pe viitor site-ul nostru, riscam sa fim dati afara (banati) din motoarele de cautare ca fiind recunoscuti ca site cu probleme.

Cum sa ne verificam site-ul de virusi?
1. McAfee Site Advisor
McAfee Site Advisor este site-ul de la McAfee ce scaneaza online orice site asupra potentialilor probleme de securitate ce implica virusi,malware etc. In sidebar, gasiti o casuta de text “View a Site Report”. Acolo va trebui sa va verificati domeniul. Daca acesta nu exista va sugerez sa-l trimiteti spre analiza. Acest site va ofera posibilitatea de a instala un plugin in browserul dumneavoastra care va alege una din imaginile de aici pentru a va arata starea fiecarui site din pagina. Practic in dreptul link-ului va aparea o imagine cu una din acele stari.

2. Norton Safe Web
Aplicatia online de la Norton AntivirusNorton Safe Web este site-ul ce ne ajuta sa scanam site-urile, folosind algoritmii Norton.Nu ramane decat sa scrieti domeniul si sa analizati informatiile ce vi le ofera aplicatia.

3. Unmask Parasites
Unmask Parasites este o aplicatie care nu are legatura cu nici o companie de antivirusi si solutii malware, dar care m-a impresionat dintotdeauna datorita usurintei si eficientei sale.

4. Malware Details din Webmasters Tools, Labs
Daca sunt inregistrat in Webmasters Tools,atunci una din uneltele cele mai potrivite pentru astfel de treburi este sa verificati regulat aceasta pagina.

Va asteptam sa va oferiti si voi cu alte metode de verificare pe care le folositi si voi.

3 Comments

 • Reply

  whatafyReplied on 26/10/2011

  Cel de la Norton folosesc si pot spune ca nu am nici o problema cu site-urile virusate. Le gaseste imediat fara nici o problema.

 • Reply

  MaryReplied on 14/02/2012

  Dafaq? Trebuie sa-mi fac cont? 🙁

  • Reply

   MaryReplied on 14/02/2012

   #Google Webmasters Tools, FTW!! 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.