Despre rapoartele de inscrieri in directoare

Despre rapoartele de inscrieri in directoare

Un lucru pe care clientii obisnuiesc sa il ceara e creare de rapoarte de inscrieri in directoare. Multi cred ca cerand astfel de rapoarte isi pot justifica pozitionarile la cautari si banii dati pe un astfel de serviciu.

Pe langa faptul ca multi clienti prefera inscrierile in directoare automate in locul inscrierilor manuale, e la moda…sau asa s-au obisnuit oamenii in .ro sa se ceara rapoarte de inscrieri in directoare.

Hai sa demontam obisnuinta asta cu niste argumente:

  • uneori directoarele isi schimba profilul, devin din directoare free, directoare platite sau reciproce.
    Ceea ce inseamna ca daca intr-un raport se prezinta un numar de directoare, numarul real poate fi influentat de faptul ca unele directoare web in timp se schimba.
  • din moment ce unele directoare se schimba, ele obisnuiesc sa scoata link-urile din directoare pentru ca au facut rost de inscrieri platite sau reciproce.
  • chiar daca in lista numarul de directoare inscrise e mare, in realitate el poate fi mic, pentru ca in timp directoarele web obisnuiesc sa puna nofollow pe link-uri sau sa scoata link-ul.
  • nu toate directoarele trimit mailuri de confirmare, deci mailurile primite nu sint estimativ relevante.
  • unele directoare web accepta site-urile inscrise cu intarziere, ceea ce face ca numarul real estimat in raport sa nu fie cel real.
  • nici macar Yahoo!, cel care de obicei arata toate IBL-urile, nu le arata in timp real. Le arata si pe cele cu nofollow si pe cele care nu mai fac legatura catre site

Cum iti poti da seama ca munca celor care inscriu in directoare e buna?
Prin pozitionarile la cautari. Daca ai o strategie si urmaresti in timp pozitionarile, poti sa vezi daca inscrierile in directoare sint bine facute.

Apoi, cei care au liste de directoare triate si bune nu or sa isi dea sursele de munca. Nici nu e indicat sa ceri asa ceva.

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.