Google e pe cale sa distruga democratia internetului.

Google e pe cale sa distruga democratia internetului.

În jur de 100 de oameni au protestat în faţa sediului Google din California împotriva unei propuneri controversate legate de modul în care datele circulă pe reţeaua virtuală globală, scrie realitatea.net.

Companiile Google şi Verizon au sugerat că serviciile de internet prin reţelele fixe de telefonie ar trebui să fie tratate diferit de cele wireless şi că furnizorii de servicii de internet ar trebui să fie lăsaţi să promoveze diferite site-uri în dauna altora, notează BBC News Online.

„Neutralitatea internetului” este principiul conform căruia tot traficul online, conţinut, platforme şi site-urilor, trebuie tratate în mod egal de către reţelele de date care le livrează.

Furnizorii de servicii de internet vor însă să renunţe la acest principiu, pentru ca unele companii să poată plăti pentru ca site-urile lor să poată fi livrate utilizatorilor de internet cu viteze mai mari decât cele ale rivalilor, relatează guardian.co.uk.

Asta va însemna că site-urile care nu dispun de bani de promovare vor ajunge să opereze pe un internet mai lent, unde le va fi mai greu să atragă cititori. Caracterul democratic al internetului va lua astfel sfârşit.

Cei 100 de oameni adunaţi în faţa Google pentru a protesta faţă de planul de renunţare la „neutralitatea internetului” au îndemnat compania să nu se abată de la faimosul său motto, „Nu face rău”.

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.