Identificarea si alegerea cuvintelor cheie

Identificarea si alegerea cuvintelor cheie

Prima etapa in strategia de optimizare a unui site este alegerea cuvintelor cheie. Cuvintele cheie sunt termenii care descriu cel mai bine domeniul dvs de activitate si prin intermediul carora veti comunica cu utilizatorii. Mai precis, sunt acele cuvinte pe care vor urma sa fie pozitionate paginile site-lui dvs web in rezultatele motoarelor de cautare.

Identificarea si alegerea cuvintelor cheie este o faza cruciala in procesul de optimizare al site-lui dvs. Chiar daca pare un lucru banal este o etapa foarte complexa care poate avea o finalitate dezastruoasa asupra pozitionarii site-lui dvs in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare. Pe scurt, cuvintele cheie pe care alegeti sa le comunicati sunt extrem de importante si trebuie sa indeplineasca doua conditii capitale :

– Sa prezinte interes : trebuie sa fie tastate cat mai mult posibil de catre utilizatori in formularul de cautare al motoarelor, altfel spus sa prezinte un volum de cautare important
– Sa fie fezabile : trebuie luat in calcul potentialul tehnic al site-lui, mai exact masura in care el poate ajunge se se pozitioneze in primele pagini ale motoarelor de cautare pentru termenul ales.

Cum se aleg cuvintele cheie ?

Va vom prezenta o metoda eficienta de alegere a cuvintelor cheie precum si o lista de aplicatii produse de Google Labs, care se pot dovedi indispensabile in alegerea cuvintelor cheie pertinente intr-un anumit domeniu de activitate :

– Extragerea expresiilor care descriu cel mai bine activitatea site-lui dvs : Google Suggest
– Crearea de liste complete de cuvinte in functie de rezultatele Google Suggest si apoi extragerea volumului de cautare cu ajutorul Google Keyword Tool
– Analiza tendintelor de cautare in timp si pe regiuni : Google Insight for Search
– Analiza liderilor pe o anumita tematica : Google Trends pentru site-urile web
– Analiza profilului vizitatorilor : Google Ad Planner
– Analiza pozitionarii pe cuvintele pe care le-ati selectionat : Google Webmaster Tools

Fiecare din punctele mai sus mentionate va vor fi prezentate in urmatoarele publicatii.

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.