In cat timp ajung prima pagina pe Google?

In cat timp ajung prima pagina pe Google?

O intrebare des intalnita la clientii ce doresc servicii SEO, neclaritate privind durata ajungerii pe prima pagina sau primul loc pe Google la un cuvant cheie. E firesc sa vrei sa iesi la o cautare pe prima pagina in cat mai scurt timp, mai ales daca e o afacere online.

Aici de cele mai multe ori apar discrepante intre prestatorii de servicii SEO si clienti, pentru ca lucrurile nu sint atat de usoare pe cat par. De aceea o sa incerc sa lamuresc lucrurile folosind trimiteri spre alte articole SEO.

In primul rand, pentru a ajunge pe o pozitie favorabila in Google aveti nevoie de 2 lucruri:

 1. SEO – dedicat in special partii de cod, texte, functionalitati site
 2. SEM – dedicat promovarii a ceea ce SEO a realizati prin forme platite de marketing sau gratuite.

Astea ar fi doua din conditiile importante pentru a ajunge pe o pozitie favorabila la o cautare pe Google. Generalist vorbind, daca aceste doua conditii sint indeplinite cum trebuie site-ul are sanse sa iasa la cautari.

Apoi urmeaza concurenta, cei care deja sint la acele cautari si care trebuiesc “intrecuti”.

Concret, in functie de concurenta la cuvintele cheie pentru care optimizati, modul in care optimizati site-ul si apoi cum il promovati, un site poate iesi la o cautare pe prima pagina aproximativ dupa 3-4-6 luni de lucru la site.

Pe prima pagina la Google sau pe primul loc nu puteti ajunge cu mai mult de 3-4 cuvinte cheie si alea ar trebui sa fie pe prima pagina. Pentru cuvintele cheie de pe paginile interioare, trebuie o alta strategie (inscrierea in directoare nu merge) de promovare.

Optimizarea si promovarea unui site pe motoarele de cautare nu e o magie, site-urile nu ajung a doua zi pe primul loc sau prima pagina pe Google, necesita specificatii clare din partea clientilor, analize si strategii.

Am initiat o noua sectiune pe site numita Articole SEO Clienti, dedicata in special clinetilor si doritorilor de cunostinte sumare de SEO si SEM. Voi continua seria articolelor SEO pentru clienti, astfel incat sa puteti fi informati corect despre ce inseamna si ce implica optimizare si promovarea unui site web pe motoarele de cautare.

2 Comments

 • Reply

  JeniferReplied on 24/03/2011

  Foarte interesant, mersi pentru informatie

 • Reply

  olariu lucianReplied on 21/02/2013

  bun articol

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.