Optimizarea WordPress

Optimizarea WordPress

O instalare de wordpress vine pregatită pentru motoarele de căutare. Funcțiile și trăsăturile scriptului ghidează motoarele de căutare prin articole, pagini și categorii pentru a ajuta la indexarea corectă a site-ului și adunarea informațiilor de care au nevoie pentru a include site-ul vostru în baza de date.

WordPress-ul vine cu câteva tool-uri care ajută la optimizarea pentru motoarele de căutare, printre care includem abiliattea de a folosi fișiere .htaccess pentru a da impresia de url-uri statice (numite “permalinks”) , blogroll-ul și opțiunea de ping. Deasemenea există o mulțime de plugin-uri care pot fi folosite pentru optimizarea pentru motoarele de cautare(SEO).
Dar , odată ce folosiți teme wordpress și începeți să modificați WordPress-ul pentru nevoile voastre , s-ar putea să stricați o parte dintre acele trasaturi care fac WordPress-ul prietenos din punct de vedere al motoarelor de căutare. Pentru a menține aceste trăsături avem niște recomandări:
Cod curat

Fiți siguri că html-ul site-ului se validează. Erorile din cod pot afecta indexarea corectă a site-ului de către motoarele de căutare.

Conținutul vorbește

Motoarele de căutare nu “vad” site-ul. Ele pot doar citi conținutul. Design-ul frumos nu înseamnă nimic pentru motoarele de căutare. Ceea ce contează pentru acestea sunt cuvintele , conținutul, materialul din site-ul vostru care explică, impărtăseste sau informează. Asigurați-vă că aveți conținut de calitate pentru a oferi ceva motoarelor de căutare de examinat și comparat pentru a primii o “nota buna”.

Scrieți conținutul cu cei care caută în minte

Cum găsiți informații pe Internet? Dacă scrieți ceva și vreți să fie găsit pe Internet , gândițivă la cuvintele și frazele pe care le-ați folosi pentru a găsi informația. Invățați modul în care motoarele de căutare vă scanează conținutul , evaluați-l și categorizați-l pentru a vă ajuta să vă “puneți bine” cu motoarele de căutare.

Conținutul primul

Un motor de căutare intră pe site și , de cele mai multe ori , ignoră stilurile și css-ul. El doar adună conținutul și informația. Majoritatea temelor WordPress sunt create cu conținutul cât mai sus posibil în pagina nestilizată, ținând sidebar-ul și footer-ul cât mai jos. Puține motoare de căutare scanează mai mult decât prima treime din pagină înainte să plece. Asigurați-vă că tema voastră oferă conținutul la început.

Keyword-uri, Link-uri și Titluri

Motoarele de căutare nu evaluează site-ul vostru în funcție de cât de frumos este , dar evaluează cuvintele și le trec printr-un filtru, dând credit anumitor cuvinte sau combinații de cuvinte. Cuvintele găsite în tag-ul meta “keywords” și cuvintele găsite în conținut sunt comparate cu cele găsite în titluri și link-uri. Cu cât sunt mai apropiate , cu atât pagina este mai “valoroasă”.

Conținut în Link-uri și Imagini

Site-ul vostru s-ar putea să nu aibă mult text, ci mai multe fotografii și link-uri, dar aveți locuri în care să adăugați conținut contextual. Motoarele de căutare caută atributele alt și title din imagini și link-uri. În timp ce acestea au un scop mai mare , acela de a face site-ul mai accesibil, o descriere bună și cuvinte bune în aceste atribute oferă mai mult conținut de analizat motoarelor de căutare.

Popularitatea link-urilor

Contează prea puțin cât de bun e site-ul vostru, contează mai mult cât de bune sunt site-urile care au link către voi. Acest lucru contează mult pentru motoarele de căutare.  Este vorba de CINE pune un link către voi. Blogroll-urile, pingback-urile și trackback-urile sunt instalate in WordPress. Acestea vă ajută să faceți legături spre alte site-uri , lucru care le oferă credit , dar îi ajută și pe ei să facă legături catre site-ul vostru. Alte metode de a aduce link-uri spre site-ul vostru includ:

 • adăugarea url-ului site-ului în semnatura pentru forum-uri
 • înscrierra site-ul în directoare web
 • Notă: Lasarea de comentarii pe alte bloguri nu vă ajută în acest caz, deoarece toate platformele moderne de blog-ing folosesc atributul rel=”nofollow”, așa că nu deveniți spam-eri de comentarii.

Link-uri bune în Meniurile de navigare

Un motor de căutare navighează prin site-ul vostru, mutându-se de pe o pagină pe alta. Link-uri bune în meniurile de navigare spre categorii, arhive, pagini din site-ul vostru vă invită un motor de căutare să se mute de pe o pagină pe alta, urmarind link-urile de conectare astfel vizitând o mare parte a site-ului vostru.

Înscrierea site-urilor în motoarele de căutare

Există multe resurse care vă “ajută” să vă inscrieți site-urile în motoarele de căutare. Unele sunt gratuite , altele contra cost. Sau vă puteți înscrie site-ul manual în motoarele de căutare. Orice metodă ați alege , odată ce site-ul vostru a fost verificat în privința erorilor și este gata , motoarele de căutare vă vor primi site-ul bazat pe platforma WordPress.

Am înlănțuit niște recomandări pentru o înscriere cu success:

 • Asigurațivă că aveți conținut pregătit de scanarea de către motoarele de căutare. În general , să aveți mai mult de 10 articole pentru a oferi motoarelor de căutare ceva de examinat și analizat.
 • Nu vă trimiteți spre înscriere site-ul într-un motor de căutare mai mult de odată pe lună, în funcție de criteriile lor.
 • Fiți pregătiți să scrieți o descriere a site-ului vostru în mai puțin de 200 cuvinte , titlul site-ului și categoriile în care site-ul s-ar putea regăsi în motorul de căutare.
 • Pregatiți o listă cu adresele site-ului. Puteți trimite domeniul site-ului precum și feed-ul rss/atom , astfel mărindu-vă sansele de a fi acceptat.
 • Tineti o listă cu motoarele de căutare și directoarele în care a-ți propus site-ul pentru înscriere pentru a nu repropune înscrierea prea repede.

Directoare Web

Este folositor din punct de vedere al traficului și al optimizării pentru motoarele de căutare să vă înscrieți site-ul în directoare web. Atât directoarele generale cât și cele pe un subiect anume vă pot ajuta site-ul.

Cel mai important director web este DMOZ.org. Conținutul său este preluat de multe directoare și este folosit direct în diferite moduri de către marile motoare de căutare.

Resurse pentru optimizarea pentru motoarele de căutare

WordPress-ul este pregatit pentru motoarele de căutare dar există multe resurse și informații care a-ți vrea să le cunoasteți în legatură cu pregătirea și păstrarea site-ului vostru pentru motoarele de căutare.

Tag-uri meta

Tag-urile meta conțin informații care descriu scopul site-ului vostru, descrierea și keyword-urile folosite în site. Acestea sunt ținute în cadrul secțiunii “head” a fișierului header.php. Implicit ele nu sunt incluse în WordPress , dar le puteți include manual sau automat cu ajutorul diverselor plugin-uri.

Optimizarea fișierului Robots.txt

Motoarele de căutare citesc un fișier http://site.com/robots.txt pentru a lua informații în legatură cu ce să caute și ce să nu , și mai ales unde.
Specificând locul unde motoarele de căutare găsesc conținut de calitate în site-ul vostru vă puteți creste valoarea site-ului , și este recomandat de Google și de restul motoarelor de căutare.

Un exemplu de fisier robots.txt pentru WordPress:

User-agent: *
Disallow: /cgi-bin
Disallow: /wp-admin
Disallow: /wp-includes
Disallow: /wp-content/plugins
Disallow: /wp-content/cache
Disallow: /wp-content/themes
Disallow: /trackback
Disallow: /feed
Disallow: /comments
Disallow: /category/*/*
Disallow: */trackback
Disallow: */feed
Disallow: */comments
Disallow: /*?*
Disallow: /*?
Allow: /wp-content/uploads

# Google Image
User-agent: Googlebot-Image
Disallow:
Allow: /*

# Google AdSense
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
Allow: /*

# Internet Archiver Wayback Machine
User-agent: ia_archiver
Disallow: /

# digg mirror
User-agent: duggmirror
Disallow: /

Sitemap: https://www.4seo.ro/sitemap.xml

Permalink-uri (link-uri permanente)

Permalink-urile sunt îmbunatațiri la URL-ul existent care pot influența optimizarea pentru motoarele de căutare prezentând URL-ul articolelor , paginilor și arhivelor asemănător cu http://exemplu.com/2009/05/23/titlul-articolului/ în loc de http://exemplu.com/index.php?p=423.

Având în vedere că motoarele de căutare folosesc link-uri și titluri în decizia lor, link-urile spre articolele site-ului vostru primesc importanță mai mare cu ajutorul permalink-urilor.

Sitemap-uri(Hărți ale site-ului)

Un sitemap sau “harta a site-ului” este o pagină care listează toate articolele site-ului. Este folosită pentru a oferi o idee vizitatorilor despre ce e site-ul și pentru a găsi un articol repede, dar aduce deasemenea beneficii în privința motoarelor de căutare deoarece sunt link-uri de calitate spre toate articolele voastre. Având un link spre un sitemap pe fiecare pagină , atat vizitatorii cât și motoarele de căutare vor putea cu usurința să o vadă si să vă gaseasca toate articolele.

54 Comments

 • Reply

  AndyReplied on 24/07/2010

  Uneori e foarte usor de optimizat… dar alte ori foarte greu. Oricum site-ul nu apare in top peste noapte. E ca si in realitate: daca vrei ca cineva sa te ajute, trebuie sa ii castigi increderea.
  Uneori poate dura luni bune. Asta am patit-o si eu. La inceput aveam maxim 30 vizitatori pe zi. Ma chinuiam cu directoarele si motoarele de cautare. La un moment dat am crezut ca am muncit atata timp degeaba. Insa vad ca eforturile mele sunt rasplatite.

 • Reply

  escorteReplied on 26/07/2010

  ai dreptate fiecare link conteaza

 • Reply

  ionutReplied on 06/08/2010

  Vreau sa fac un concurs pe blog in care lumea sa se inregistreze ca si contributors si sa scrie posturi. Aceste posturi vor fi scurte (intre 5 si 8 randuri)
  E vreo problema daca in fiecare zi o sa am publicate cam 40-50 de articole scurte? Ma va penaliza Google ca nu prea este continut in articole?
  Ce imi recomanzi?

 • Reply

  AndreiReplied on 10/08/2010

  40-50 pe zii e bine dar trebuie sa ai si ceva continut sa nu fie gol !!
  Cel putin asta este sfatul meu !

 • Reply

  lordMiTnIcKReplied on 31/08/2010

  interesant tutorialul, eu la permalinks folosesc %category%/%postname%

 • Reply

  stefanReplied on 10/09/2010

  interesant si de notat pentru utilizatorii wordpress

 • Reply

  mariusReplied on 13/09/2010

  fiecare link conteaza continut unic

 • Reply

  AndreiReplied on 10/11/2010

  Noi folosim %postname%

 • Reply

  MihaiReplied on 10/11/2010

  Voi ce sintagma folositi la permalinks?

 • Reply

  roxanaReplied on 21/11/2010

  Si eu tot postname… Adevarat, continutul este pe primul plan, dar nu copiat :))

 • Reply

  AndreiReplied on 22/11/2010

  da asta asa este 😉 ca te inspiri ca idee e ok ….

 • Reply

  LaNoapteReplied on 17/01/2011

  eu folosesc %cateogry% pentru permanent link

 • Reply

  AlexReplied on 17/01/2011

  Da asa este aveti dreptate,link-urile si continutul unic conteaza cel mai mult

 • Reply

  AndreiReplied on 17/01/2011

  e cel mai bine sa folosesti %postname% nu %category%/%postname%

 • Reply

  La noapteReplied on 07/02/2011

  ok , atunci renunt la category si pun decat postname 😀 ms fain

  • Reply

   Instalare Windows 7Replied on 21/11/2011

   daca ai modificat permanent link, ai facut-o de oaie, deoarece odata ce ai publicat continut si ai modificat permanent link acel blog va da rateuri cand va fi accesat

   • Reply

    AndreiReplied on 22/11/2011

    Daca sti cum sa faci dupa ce faci modificarile si sa faci redirectionare 301 de pe link vechi pe cel nounu vor fii probleme….

 • Reply

  AndreiReplied on 07/02/2011

  sau multi se mai intreaba cum fac pe blog meu sa apara anunt.html foarte usor pui %postname%.html

 • Reply

  gabiReplied on 09/02/2011

  cum dau si eu sa am postname ca nush unde sa dau?

 • Reply

  AndreiReplied on 09/02/2011

  Pei intri in /wp-admin te duci la Settings apoi Permalink si bifezi Custom Structure si acolo pui %postname%

 • Reply

  FailReplied on 17/03/2011

  Cum fac un sitemap pentru wordpress platform ?

 • Reply

  AndreiReplied on 17/03/2011

  Salut pei in panoul de admin te duci la Plugin > Add New > acolo dai sa cauti plugin Google XML Sitemaps

 • Reply

  AlexReplied on 11/04/2011

  Interesant blogul ,multumesc pentru informatii 🙂

 • Reply

  Cine MaulReplied on 09/06/2011

  Continutul unic conteaza

 • Reply

  AndreiReplied on 09/06/2011

  Conteaza foarte mult continutul unic si de calitate.

 • Reply

  AndreiReplied on 27/06/2011

  Nu am vazut vreo alta platforma pana la ora actuala sa se indexeze mai bine decat wordpress.

 • Reply

  vipReplied on 27/06/2011

  Tot timpul wordpress-ul a fost peste platforma de la blogspot la indexari .

 • Reply

  AvissReplied on 07/07/2011

  /%postname%/ majoritatea il folosesc

  • Reply

   AlinReplied on 17/09/2011

   se mai poate folosi si /%postname%.html, arata mai user friendly.

   • Reply

    AndreiReplied on 17/09/2011

    Cu cat url este mai scurt si mai concentrat in keywords cu atata este mai bine

 • Reply

  catalinaReplied on 06/10/2011

  stie careva la uCoz robots.txt cum trebuie sa fie sa ai cat mai multi vizitatori ?Astept raspuns 🙂

  • Reply

   AndreiReplied on 06/10/2011

   Buna,
   La un site nu vin vizitele din robots.txt ci cu robots.txt ajuti motoarele de cautare sa le indrumi ce sa indexeze si ce nu vrei sa indexeze.
   Si sa nu ai Dublu Content

 • Reply

  AndreiReplied on 28/10/2011

  Ma bucur ca va fost de ajutor!

 • Reply

  premierReplied on 28/10/2011

  un articol foarte bun si folositor, in special, celor aflati la inceput de drum, ca mine.

 • Reply

  AlexanderReplied on 14/11/2011

  Salut, nu am inteles cu robots.txt, il copiez de aici si modific site-ul actual cu al meu, mai trebuie ceva de adaugat ?

  Cu stima,

 • Reply

  AndreiReplied on 15/11/2011

  Da alexander il copi si modifici dupa cum e site-ul tau si restrictionezi ce nu vreis a se indexeze …

 • Reply

  RaoulReplied on 01/12/2011

  In loc de :
  Disallow: /wp-admin
  Disallow: /wp-includes
  Disallow: /wp-content/plugins
  Disallow: /wp-content/cache
  Disallow: /wp-content/themes

  Poti sa scrii si
  Disallow: /wp-*

 • Reply

  AndreiReplied on 02/12/2011

  Raoul da ai dreptate dar partea de /wp-content/uploads il restrictionezi si pe el saracu?
  Ca te mai ajuta si pozele …

 • Reply

  AndreiReplied on 02/12/2011

  E ok si ala nu zic nu

 • Reply

  RaoulReplied on 02/12/2011

  Eu la site-ul de desene la robots.txt am asa ceva :
  # PARTIAL access (All Spiders)
  User-agent: *
  Disallow: /cgi-bin
  Disallow: /wp-*

  Allow: /wp-content/uploads/

 • Reply

  REFORMASReplied on 26/12/2011

  Cea mai buna list pentru Disallow este asta.Dece? Pey simplu sa nu ai content duplicat shi sa nu-tzi incetinesti viteza blogului din cauza google bot…

  User-agent: *
  Disallow:
  Disallow: /cgi-bin
  Disallow: /wp-admin
  Disallow: /wp-includes
  Disallow: /wp-content/plugins
  Disallow: /wp-content/cache
  Disallow: /wp-content/themes
  Disallow: /message/
  Disallow: /feedback/
  Disallow: /feed
  Disallow: /*/feed
  Disallow: /comments
  Disallow: /author
  Disallow: /clients
  Disallow: /archives
  Disallow: /2010/*
  Disallow: /2011/*
  Disallow: /2012/*
  Disallow: /iframes
  Disallow: /privacy-policy/
  Disallow: /success-stories/
  Disallow: */trackback
  Disallow: /terms-of–use/
  Disallow: /show_related_plugin.txt
  Disallow: /single.txt
  Disallow: /sharing.txt
  Disallow: /images/
  Disallow: /faq/no-response/
  Disallow: /faq/
  Disallow: /cpjs/
  Disallow: /clients/
  Disallow: /images/
  Disallow: /images/js/
  Disallow: /images/home/
  Disallow: /images/trustseal/
  Disallow: /images/ad-images/
  Disallow: /DPBACKUP/
  Disallow: /ad.zip
  Disallow: /network/
  Disallow: /wp-admin/admin-ajax.php
  Disallow: /wp-admin/load-scripts.php
  Disallow: /wp-signup.php
  Disallow: /wp-admin/load-styles.php
  Disallow: /wp-cron.php
  Disallow: /wp-login.php
  Disallow: /wp-admin/post.php
  Disallow: /wp-admin/
  Disallow: /wp-admin/index-extra.php
  Disallow: /wp-admin/admin.php
  Disallow: /wp-admin/users.php
  Disallow: /wp-content/plugins/si-captcha-for-wordpress/captcha/securimage_show.php
  Disallow: /wp-content/plugins/

  User-agent: Googlebot
  Disallow: /*.php$
  Disallow: /*.js$
  Disallow: /*.inc$
  Disallow: /*.css$
  Disallow: /*.gz$
  Disallow: /*.wmv$
  Disallow: /*.cgi$
  Disallow: /*.xhtml$
  Disallow: /*.xlsx $
  Disallow: /*.doc$
  Disallow: /*.pdf$
  Disallow: /*.zip$

 • Reply

  AndreiReplied on 27/12/2011

  @REFORMAS sincer tu folosesti multe coduri nefolositoare eu folosesc mult mai putine si nu imi da continut duplicat

 • Reply

  REFORMASReplied on 02/01/2012

  Nushtiu daca sunt unele inutile,dar lista asta o am de pe premiumpress forum de unde am cumparat o thema,bun prin cea ce se scria pe acolo este bun lista asta pentru ca google bot nu pierde mult timp in webul nostru una,shi adoua nu ne incetineste pagina web pentru ca nu mananca multe resurse din server.Pentru Reformas cum este o pagina gratuita sa zicem ca am 81/100 page speed,shi zic cai bine.Apropo am facut shi un test de viteza la tine shi wow…97/100 page speed.Folosesti anume un plugin de optimizare?

 • Reply

  AndreiReplied on 02/01/2012

  Nu folosesc plugin pentru pagespeed nici nu stiu daca exista plugin pentru pagespeed.

 • Reply

  FiberchimReplied on 03/01/2012

  Foarte folositor articolul…as vrea sa mentionez ca eu nu am restrictionat nimic in robots.txt si nu am nici un fel de continut duplicat…as mai avea o intrebare;sunt tot felul de teme wordpress pe hotfile,filesonic si altele de la firme mari cum ar fi themeforest sau templatic pe care le downloadezi free…care ar fi problema cu codul lor daca nu le cumpersi si le downloadezi de unde am mentionat mai sus?

  Multumesc

 • Reply

  AndreiReplied on 04/01/2012

  @Fiberchim teoretic nu e problema dar majoritatea temelor nulled sunt injectate cu tot felul de coduri si iti afecteaza site-ul inainte de a o pune pe host verifico toata sa nu aiba ceva codite dupa ea.

 • Reply

  claudiuReplied on 24/04/2012

  Salut!am si eu nevoie de putin ajutor….Cum fac sa mi apara in google si alte motoare de cautare site-ul viatabuna.ro sa fie afisat pe 2 coloane (google sitelinks)
  Ce trebuie sa fac sa-mi apara pe 2 coloane.
  Astept raspuns!
  merci!

 • Reply

  AndreiReplied on 25/04/2012

  Salut, sitelink nu le poti face tu ci google ti le da automat dupa popularitatea link-ului.

 • Reply

  IonutReplied on 14/05/2012

  Salut. Nu am vazut sa fi scris nimic despre ultimul update al celor de la Google si despre cum afecteaza acest update site-urile wordpress. Cred ca ai putea dedica un articol acestui subiect.

 • Reply

  silviaReplied on 19/06/2012

  interesant articolul.

 • Reply

  UriesReplied on 12/02/2013

  Andrei, de ce nu ai extensia .html la postari, daca tot zici ca este varianta ok? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Reply

   AndreiReplied on 16/02/2013

   Uries nu am zis ca este varianta ok .html ci doar ca sunt persoane ce dorescsa le apara aceasta extensie.
   Cea mai buna cale este cea mai scurta gen 4seo .ro/post

 • Reply

  DanielReplied on 12/06/2013

  Ma intreb daca mai este valabil acest post dupa atatea updateuri pe care le-a avut google … stie cineva ?

  • Reply

   AndreiReplied on 02/09/2013

   In mare parte mai sunt folositoare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.