Pachetele de optimizare Da/Nu ?

Pachetele de optimizare Da/Nu ?

Pe multe site-uri romanesti, dar si straine, vad ca optimizarea vine la pachet – 3 pagini optimizate pentru 10 cuvinte in 2 luni te costa 50 Euro (cifre luate la intamplare, se pare ca si de mine si de optimizatorii respectivi). Ok ok, in cazul asta vreau si eu locul 1 pentru “business”, “mortgages” si “loans” .

Ceea ce vreau sa spun este ca, in absolut fiecare caz costul campaniei de optimizare depinde in 90% de cat de puternica este competitia.

Site-urile din campurile competitive cheltuiesc multe milioane de dolari pentru a urca si ramane in primele locuri in Google, iar cand cineva promite aceste locuri pentru cateva mii de euro pur si simplu minte cu nerusinare!

Cum trebuie sa reactioneze o firma care ofera servicii de optimizare si promovare online?

Pot sa spun doar cum procedez eu:
De multe ori clientul ma contacteaza cerandu-mi pur si simplu o oferta de optimizare, mentionand doar site-ul (cateodata nici macar atat) dar nu si cuvintele pentru care vrea sa apara in primele locuri.
Eu trimit un reply in care cer mai multe detalii: cautarile pentru care vrea sa urce in Google, daca site-ul a mai fost optimizat, uneori si bugetul pentru campanie, etc.
Conversatia continua sau nu.. de aici depinde de client.
Nu spun ca eu sunt perfect, dar cred ca metoda mea e destul de buna.
Drept client mi-as face o parere negativa daca as primi ca raspuns o lista cu pachete de optimizare, seo-ul este intotdeauna facut “la comanda”.

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.