Procurare backlink

Procurare backlink

Cu cât ne ocupăm mai mult cu popularizarea prin linkuri, cu atât va fi mai grea procurarea backlinkurilor, pentru că sursele pur şi simplu se epuizează.

In drumul de procurare de backlink-uri trebuie studiate backlink-urile concurenţei, şi pe baza acestora se incearca sa se faca rost de backlinkuri noi.

Concurenţa probabil a primit backlinkuri de la pagini relevante, de la care şi noi am putea să primim backlinkuri, dar până acum nu ne-am gândit la acest lucru.

Studierea concurenţei are două avantaje:

 • E bine să ştii despre paginile concurente că de ce au ajuns acolo unde au ajuns şi pe aceasta o putem deduce studiind parteneriatul şi backlinkurile lor.
 • Paginile web, care se referă la concurenţa noastră sunt potenţialii noştrii parteneri pentru schimburi de linkuri.

Fazele acestei abordări:

 1. Depistarea concurenţei
  Ca să studiem backlinkuri trebuie să ştim care sunt paginile care urmează a fi verificate. Pentru aceasta pur şi simplu să facem o căutare Google după cuvintele noastre cheie şi să alegem cele mai puternice pagini concurente. Cu cât alegem mai multe pagini cu atât avem şanse mai mari să procurăm backlinkuri noi, dar cu atât vom avea mai multă muncă.
 2. Adunarea backlinkurilor
  De exemplu alegem 5 pagini. Să căutăm backlinkurile lor cu ajutorul comenzii “link:[pagină]” introdusă în linia de comandă a motorului de căutare Google. Să adunăm toate rezultatele.
 3. Studierea backlinkurilor
  Nu numai linkul propriu-zis ne interesează ci şi caracteristicile lui, de exemplu valoarea PageRank a paginii sursă a backlinkului, cuvintele cheie folosite în textul backlinkului. De aceea backlinkurile merită studiate unul câte unul, mai ales că deja la începutul studierii lor ne dăm seama, dacă avem şanse ca să colaborăm cu pagina lor sursă sau nu.

Bineînţeles că nu trebuie studiate paginile cu care deja colaborăm. Proprietarii de obicei cunosc aceste pagini.

La finalizarea muncii vom avea multe informaţii importante despre concurenţii noştri (de la care merită să învăţăm, mai ales dacă sunt în faţa noastră), pe lângă aceasta procurăm şi noi backlinkuri.

Volumul muncii este enorm de mare, dar merită făcut pentru că altfel nu putem să avansăm. Pe de altă parte eu deja la începutul popularizării prin linkuri fac acest studiu, în primul rând pentru evaluarea concurenţei.

În cazul dacă 5 pagini concurente fiecare are câte 500 de backlinkuri, atunci 5×500=2500 backlinkuri trebuie studiate, ceea ce este o muncă enormă. (În general paginile au mai multe backlinkuri). Această muncă poate să dureze săptămâni întregi dacă dorim să studiem toate amănuntele, dar minut cu minut devenim mai puternici, şi mărim şansele noastre de a învinge concurenţa.

5 Comments

 • Reply

  sulfyReplied on 16/02/2011

  faza cu linkuri catre fiecare pagina din site nu o stiam , eu faceam backlink doar pentru prima pagina

 • Reply

  Iepuri de vanzareReplied on 01/09/2011

  Foarte interesant si de ajutor

 • Reply

  IulianReplied on 21/09/2011

  exista un tool de facut backlinkuri automate, acum il testez dar nu prea am incredere ca functioneaza: http://freebacklinktool.com/?affid=FIF2002

  • Reply

   AndreiReplied on 21/09/2011

   Nu cred ca merge si tot cele manuale sunt mai bune!!!

 • Reply

  g3oReplied on 08/11/2011

  bine de stiu cat sutn si siteuri care ofera cumpararea backlinkurilor

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.