Redirectari SEO friendly

Redirectari SEO friendly

Redirectarea 301

Poate stiti, poate nu, insa problema la indexarea unui site se poate pune din mai multe puncte de vedere. Consideram urmatorul exemplu :

www.4seo.ro – este un mod in care poti accesa website-ul tastand in campul adresa al browser-ului. Deasemenea, se mai poate accesa si doar site.ro si https://www.4seo.ro si https://4seo.ro . Si bineinteles, google indexeaza separat fiecare adresa in parte. Iar aici intervine problema duplicate content, adica a continutului duplicat (poate duce la penalizari). Cea mai simpla metoda de a evita acest lucru, este ca oricare alta forma de acces la 4seo.ro sa redirectioneze la adresa https://www.4seo.ro . Redirectarea este 301, ii spune crawler-ului ca respectiva pagina s-a mutat permanent. Vom implementa redirectarea in fisierul .htaccess, si va arata astfel:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^4seo.ro [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.4seo.ro/$1 [L,R=301]

Pagini mutate permanent

Daca exemplul de mai sus specifica o redirectare SEO privind accesul la numele de domeniu, urmatorul cod va redirecta accesul la o pagina, al carei continut s-a mutat la alta adresa. Vom scrie exemplul de cod ce va redirecta folosind fisierul .htaccess, apoi vom explica.

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} (.*)pagina-veche\.html
RewriteRule ^(.*) https://www.4seo.ro/pagina-noua.html? [R=301,L]

Prima linie de cod detecteaza request-ul spre pagina-veche.html, iar cea de-a doua, face redirectarea ’search engine friendly’ spre pagina-noua.html

Nu ezitati sa folositi redirectarile ori de cate ori au loc schimbari de structura asupra website-ului. O redirectare SEO friendly va fi cea mai optima cale de a spune crawler-ului de noua locatie a paginii pentru o indexare rapida si eficienta.

There are no comments yet...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.