Regulile Google

Regulile Google

Pe acest blog vorbesc foarte mult despre ceea ce sa faci – in acest post iti voi spune ce sa nu faci in optimizarea pentru motoarele de cautare, astfel incat sa nu fii penalizat sau poate chiar exclus din rezultatele motoarelor de cautare!

1. Text ascuns – aceasta tehnica a fost folosita cu eficienta cu ceva timp in urma. Din fericire (si din pacate pentru cei care fac spam) motoarele de cautare au inceput sa detecteze foarte usor textul ascuns. Textul este de obicei ascuns prin setarea culorii lui cu aceeasi culoare a fundalului paginii, sau mai nou prin setarea stilului “display:none”.

2. Keyword spam – foarte multi webmasteri fac aceasta greseala la inceput, crezand ca vor pacali motoarele de cautare prin falsa optimizare. Keyword spam-ul este facut de obicei prin aglomerarea nenaturala a unor cuvinte cheie in textul paginii, de multe ori folosit in aceeasi conjunctura cu prima metoda, cea a textului ascuns.

3. Text identic cu al altor site-uri – unii webmasteri incearca sa isi faca site-urile la inceput cu articole care au fost deja publicate (de obicei in directoare de articole) sau mai rau, chiar le fura! Google nu va plasa pe pozitii bune decat articolul original, restul paginilor neaparand in rezultate sau site-urile pe care sunt paginile respective putand fi chiar penalizate.

4. Cloaking – este tehnica prin care motoarelor de cautare le sunt servite alte pagini decat vizitatorilor umani, cele pentru motoarele de cautare fiind desigur optimizate foarte puternic si de obicei ilizibile pentru un om obisnuit.

5. Pagini doorway – paginile doorway sunt pagini create special pentru a atrage atentia motoarelor de cautare (adica sunt optimizate peste masura) iar apoi redirectioneaza vizitatorul spre adevarata tinta. Desigur ca acest tip de pagini sunt impotriva regulamentelor motoarelor de cautare.

6. Prea multe link-uri pe aceeasi pagina – Google recomanda ca orice pagina sa nu aiba mai mult de 100 de link-uri de orice tip (on si off site); de obicei site-urile care au mai mult de 100 de link-uri sunt paginile de tip free for all (FFA) sau pagini cu schimburi de link-uri care nu sunt agreate de motoarele de cautare.

Daca nu folosesti tehnicile descrise mai sus poti evita penalizarile din partea motoarelor de cautare. Cea mai buna metoda de optimizare a paginilor este de a respecta regulile si de a scrie pentru utilizator, nu pentru motoarelor de cautare.

One Comment

  • Reply

    monamonicaReplied on 08/07/2010

    Google Dance
    Odata pe luna Google isi updateaza baza de site-uri web indexate. Acest lucru poarta denumirea de Google Dance si poate sa dureze cateva zile – de obicei tine de pe 20 pana pe 28 ale fiecarei luni.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.