Studiu de caz – Publicitate AdWords inutila?

Studiu de caz – Publicitate AdWords inutila?

Studiu de caz – Publicitate AdWords inutila?

Bani aruncati pe fereastra?

Sau chiar exista conversii?

Inainte de toate, vreau sa spun ca este vorba despre site-ul www.enasistem.ro

Citeam un articol pe un forum, cand imi sare in ochi o reclama.

Era singura reclama intr-o unitate Google AdSense, si mi-a atras atentia in mod special numele de domeniu, comparativ cu titlul reclamei: “Laptop-uri ieftine second hand“.

Sa detaliez putin, asupra acestui website, vizand intrebarile mai sus mentionate: Publicitate AdWords inutila? Bani aruncati pe fereastra? Sau chiar exista conversii?
Dupa cum ati vazut, site-ul isi propune vanzarea de sisteme de calcul second hand, si accesorii ale acestora.

Publicitate AdWords inutila?

Fiindca sunt genul de om care in majoritatea cazurilor nu click-ui in mod direct reclamele care stiu sigur ca nu au nici un impact asupra mea (reclama nu isi va atinge scopul cu mine), am luat adresa din reclama AdSense, si am accesat direct site-ul. Am ramas total dezamagit, si imi ridic un semn de intrebare: Cat timp are sa se deruleze aceasta campanie AdWords?(bugetele intotdeauna sunt limitate).Dupa parerea mea, acel magazin online nu o sa aiba prea multe vanzari, avand la baza urmatoarele: un design al anilor 80 si o functionalitate aproape inexistenta. Asta sa nu mai vorbesc despre cum este structurata informatia in website..

1. Nici macar nu poti adauga in cos un produs, ci il poti comanda doar prin e-mail la adresa lor de contact
2. Nici macar nu au specificata o politica de confidentialitate sau o pagina dedicata ‘Termenilor si conditiilor’
3. Nu sti nimic legat de cum anume se va desfasura transportul produsului

Bani aruncati pe fereastra ?

Nu mai spun nimic, insa voi ce parere aveti? Credeti ca exista vreo sansa, ca ajungand din publicitate pe site-ul lor, sa cumparati vreun produs prezent pe site? Eu unul, sincer va spun, nici in cel mai rau caz posibil nu as cumpara de la ei, indiferent de ofertele ce le desfasoara.

Dupa cum vedeti in imagine, a fost singura reclama pe acea pagina. Si fiindca a aparut fara restul de reclame, intr-o pagina care avea suficient continut sa afiseze alte reclame relevante, ma bate gandul sa cred ca initiatorul campaniei a licitat foarte mult pe un singur click, astfel ca a aparut doar reclama lui (este doar o presupunere).

Exista conversii?

Sunt curios, si cred, daca o sa imi fac timp intr-una din zilele astea, o sa contactez proprietarul, si o sa-l intreb despre conversii. Sunt interesat de ce anume imi va raspunde.

Dupa primele semne, as zice ca este un incepator in ‘online’, nu are habar ce inseamna publicitatea, bugetele reduse, User Friendly Interface, si cu siguranta nu stie ca pentru succesul unui magazin cu target-ul vanzari, conversiile sunt tinta principala, si trebuie sa faci totul privind din acest punct de vedere.

Repet, este vorba de site-ul www.enasistem.ro .

2 Comments

  • Reply

    roxanaReplied on 04/10/2010

    Crezi ca orice site care foloseste adwords trebuie sa aiba neaparat si profit? Adwords iti aduce vizitatorul, dar daca tu ai un website dezamagitor, asta este alta problema

  • Reply

    AndreiReplied on 04/10/2010

    Si ori cum ar fii ub website 85% din click vin de pe site-uri care vor sa faca $ din AdSense gen comunitati de gaming …

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2010 - 2019 4SEO. All rights reserved.